e
sv

PUBG Mobile hakkında her şey: PUBG Mobile nasıl oynanır?

58 Okunma — 19 May 2024 13:32
avatar

PUBG ORHAN

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

PUBG mobile (ya da İngilizce ismiyle PUBG Mobile), PlayerUnknown’s Battlegrounds isimli mücadeleci First Person Shooter oyunun mobil versiyonu. Oyun, bir adaya uçakla bırakılan 100 oyuncunun arasında birinci olmayı hedeflemekte. Oyuncular, takımlar halinde ya da bireysel olarak rakiplerini öldürerek hayatta kalmaya çalışıyor. PUBG, şimdilik bilgisayar ve mobil sürümüne sahip. Oyun konsolları için de yakın zamanda piyasaya sürüleceği, gelen haberler arasında.

Oyuncular, PUBG ve PUBG Mobil oyunlarında ustalaşıp zirveye erişebilmek için pek çok yöntem deneyerek kıyasıya mücadele ediyor. Bu sıradışı ve sıcak çatışma alanının dışındayken de tüm oyuncular, PUBG mobile ile ilgili internette araştırma yaparak, hileleri ve oyunla ilgili ipuçlarını öğrenmeye çalışıyor. PUBG’nin mobil sürümüyle ilgili öğrenilmesi gereken şeyler, yalnızca oyunda nasıl hareket edilmesi değil, aksine oyunu en verimli hangi şekilde ve nasıl oynayabileceğiniz. Bu nedenle, oyunu çıkartan Tencent isimli şirket, gerek oyun deneyimini iyileştirmek, gerekse de ürün çeşitliliğini artırabilmek için oyunculara pek çok seçenek sunuyor. Öncelikle bunlardan bahsedelim.

PUBG Mobile hakkında her şey: PUBG Mobile nasıl oynanır

Yalnızca Android cihazlara Google Play Store üzerinden indirilebilen PUBG Mobile Lite, daha düşük performansla çalışan akıllı telefon ve tabletlerde nitelikli oyun deneyimi sağlayabilmek için Unreal Engine oyun motoruyla hazırlandı. Bilindik PUBG deneyiminin kalitesinden taviz vermeden bu oyunu oynamak isteyenler, oldukça düşük sistem gereksinimleri olan bu oyunu oynayarak PUBG mobil dünyasında keyifli zaman geçirebiliyor.

PUBG Mobile aparat nedir?

Oyun için üretilen ve Fortnite gibi diğer mobil FPS oyunlarla da uyumlu çalışan aparatlar da, mobil kullanıcıların işini kolaylaştırıyor. Bu aparatlar sayesinde oyuncular, benzer oyunlarda ateş ve tetikleme işlemini kolaylıkla yapabiliyor. PUBG Mobile aparat ile, akıllı telefonlar bir konsol kontrol cihazı rahatlığı veriyor. Keyifli oyun deneyimi sunan bu aparatların kullanışlı olduğunu ve işleri kolaylaştırdığını belirtmekte yarar var. Yapmanız gereken tek şey, aparatı telefonunuza yerleştirip tetik ve ateş ayarını yukarıya sabitlemek.

PUBG Mobile PC sürümü nedir?

Bilgisayarında PlayerUnknown’s Battlegrounds deneyimi yaşamak isteyen oyuncular için geçtiğimiz aylarda pilot bir proje olarak hazırlanan PUBG Mobile PC sürümü, oldukça beğenildi ve pek çok kullanıcı tarafından oynandı. Oyunu oynamak için bir emülatör kurulumu yapmak ve ardından PUBG Mobile PC sürümünü çalıştırmak gerekiyor. Tencent Games’in internet sitesinden bu sürümü indirerek PUBG Mobile PC oynayan diğer kişilere katılabilir ve onlarla yeni bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz.

PUBG Mobile nasıl oynanır?

PlayerUnknown’s Battlegrounds’un PC sürümündeki tüm mekanikler, mobil sürümü için de geçerli. PUBG Mobile oyununun App Store ya da Google Play Store’dan mobil cihazınıza indirdikten sonra, yapmanız gereken ilk şey karakterinizi oluşturup, oyuna dahil olmak. Sol baş parmağınızla karakteri yönlendirirken, sağ baş parmağınızla da silahınızı yönlendiriyorsunuz. Tıpkı bilgisayar sürümünde olduğu gibi, mobil sürümünde de takımlar halinde ya da tek başınıza mücadele edebilir, ayrıca PC sürümündeki gibi, mobil sürümde de farklı haritaları seçerek oyun zevkinizi artırabilirsiniz.

PUBG Mobile sistem gereksinimleri

Oyunun hem PUBG Mobile hem de PUBG Mobile PC için farklı sistem gereksinimleri var. Bilgisayarının teknik yetersizliği nedeniyle tam sürüm PUBG deneyimi yaşayamayanların sıklıkla tercih ettiği PUBG Mobile Lite için önerilen sistem gereksinimleri şu şekilde:

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

PUBG Mobile hakkında her şey: PUBG Mobile nasıl oynanır?